neděle 28. října 2012

Vše pro švadlenky v Brně

Nabízím přehled, kde je v Brně možné natrefit na výhodné nabídky šicích strojů, látek a nití...


firma STRIMA CZECH   (Hasičská 14, Brno Tuřany)  mapa

Firma funguje jako internetový obchod, objednávku je tedy třeba nejdříve udělat přes internet. Je také možnost osobního odběru zboží. Prodávají zde 5000m nitě mnoha barev za velmi slušnou cenu. Šicí stroje mají také více méně levnější než na Ráji šití sídlícího na Šumavské ulici.


firma PRODUKT servis (Východní 10, Brno Tuřany) mapa

Opět internetový obchod. Český výrobce zde prodává hlavně úpletové látky. Při osobní návštěvě si můžete látky přímo vybrat, objednávka dopředu není nezbytně nutná (asi při menším množství). Ve skladu prodávají i zbytky rolí. Většinu látek prodávají na váhu.



firma Inku Brno (Štefánikova 5, Brno střed) mapa

Vzorková prodejna záclon a závěsů. Zde si můžete osobně zakoupit zbytky látek. Doporučuji, občas se tam objeví krásné vzory a vždy jsou to kvalitní pevné látky.



firma ZETINA, Alfa proj. (Zábrdovická 11, Brno) mapa

Kromě galanterie prodávají také velmi levně patky k coverlockům, které jsou všude jinde až o stovky korun dražší. V případě zájmu o ně si poproste o nabídku.



firma JIMIPLET (Zábrdovická 11, Brno) mapa

Zde od výrobce můžete i osobně nakoupit nebarvené bavlněné látky v BIO i Fairtrade kvalitě přímo od výrobce. Doporučují je hlavně pro alergiky, kterým vadí příměsi v látkách a nebo barviva.



firma RAGOS (Skácelova 15, Brno Královo Pole) mapa 

Obchod hlavně pro milovnice patchworku.







3 komentáře:

  1. Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zdali máte přímou zkušenost s látkami ze zmiňovaných odkazů: "JIMIplet" a "PRODUKT servis"? Jde mi především o kvalitu!

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den, děkuji za dotaz. Z JIMIpletu používám úplet Ba/Elastika 92/8 na trenky. Jinak hodně látek od nich mám do zásoby. Kvalitní jsou. Každopádně, je to česká firma a látky si nechávají dělat v PLEASU. Když tam půjdete osobně, paní ve skladu sama celý profesní život šije a sama Vám doporučí tu nejlepší látku.

    PRODUKTservis: Z jejich látek máme doma noční košile- jsou to jednolící úplety. Patenty jsou výborné. Lama je měkoučká, mají super vysokogramážové flísy. Ve skladu ženské sice nešijí, ale vyznají se i tak. Doporučuji se tam jít podívat osobně na zbytky. Jsou celkem velké a velmi levné, za 100g 10Kč. Takže hromádka patentů, lamy a úpletu s flísem mě vyšla na 90Kč.

    Kromě RAGOSu jsem byla všude a jsem zvyklá tam aspoň občas zavítat a něco nakoupit.

    Šití zdar!

    OdpovědětVymazat
  3. lussesyta@seznam.cz9. ledna 2017 v 3:49

    dobry den,prosimvas chtela bych se jen zeptat,kde se da v brne koupit filc na tvoreni,a zbytky latek na ruzne vyuziti,co treba zbydou na roli atd,nejsem z brna tak to bohuzel neznam,predem dekuji za informace a preji pekny den.boucnikova radka,okr.blansko

    OdpovědětVymazat