úterý 22. dubna 2014

Barevná nitka a chňapky

Četli jste někdy o této "overlockové" vychytávce? Pokud se švy na budoucím výrobku nachází někde uvnitř a nebudou vidět, můžete použít jen jednu barevnou nit podle látky a zbytek nechat třeba bílý jako já.



Tento zlepšovák jsem použila při šití chňapek do kuchyně :




Ušila jsem je z designované bavlny z našeho místního obchodu a dvou vrstev teplákoviny. Nejprve jsem sešila teplákovinu (proto ta hnědá špulka na prvním obrázku) a potom bavlnu. Vznikly dvě kapsy, které sem po sešití sesadila do sebe. Bavlněná kapsa byla o 6cm delší, aby bylo možné udělat záložku směrem dovnitř. 

2 komentáře:

  1. Já můžu posoudit jenom ty chňapky,jsou moc pěkné a praktické. Chňapek není nikdy dost.

    OdpovědětVymazat
  2. Nějak se tu nezobrazil jeden komentář:

    Emily S. Mám zkušenost pouze s touto značkou. Určitě bych si nekoupila Lucznik, má špatné recenze. K přečtení doporučuji http://ekozahrada.blog.cz/1301/o-kolecko-vic-regulace-napeti-niti-diferencial-a-dalsi a stránky http://sijemdetem.cz/content/jak%C3%BD-overlock

    Jinak, diskuse jsou vždy jen názory. Můj overlock mi přišel s neúplným českým návodem, musela jsem si překládat anglický (naštěstní nemám problém). S tím mým brotherem jsem naprosto spokojená. LED osvětlení je perfektní, když šijete delší dobu a navlékač nití - prostě ulehčení života! Jsou to příjemné vychytávky, za které se ovšem opravdu platí.

    Šťastnou ruku při výběru stroje!

    OdpovědětVymazat