pátek 7. prosince 2012

Fotonávod: kytičky z látky (Kanzashi flowers)

Mám nového večerního koníčka, látkové kytičky. Kytička je neskutečně jednoduchá a rychlá na výrobu, určitě vyzkoušejte! Na kabát, kabelku nebo do vlasů?

Here is my version of  the kanzshi flower tutorial. Enjoy!


Potřebujete několik odstřižků látek (např. plátno nebo tenkou plsť), nit a jehlu. Na vystřihování kruhů se nejlépe hodí sklenička a obyčejná tužka. 

You will need a little pieces of fabric of felt, needle and thread. 
When cutting out  circles, it is good to use a vine glass with 5cm diameter:-)  I think  photograps are enough, what do you think?

Začínáme! 1 Na látku vykreslíme pět kruhů. Pro malou kytičku stačí průměr 5cm, pro tužší látky než plátno je asi lepší poněkud větší průměr. 2 Vystřihněte je. 3 Vezmeme kruh a přeložte jej na polovinu a 4 na čtvrtinu. 5 Jehlou prošijeme přesně kolem dolní části skladu podle fotografie. 6 Postupně navlečte všechny poskládané kroužky a opatrně je stahujte k sobě 7. Stáhněte k sobě a zauzlujte 8. A je téměř hotovo! Prostřední část vyrobíme obalením nepotřebného knoflíku. Potáhneme jej látkou, zauzlujeme a vložíme do květiny. Doporučuji v rubu jehlou prošít všechny sklady a až potom je úplně hotovo! Zadní část poté můžete zakrýt přišitím kousku filcu.












7 komentářů:

  1. Ahoj Romi..Kytičky jsou krásné a hned zítra je vyskouším....snad se mi to padaří stejně jako ty tvoje :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Děkujeme za návod, hned s Aničkou zkusíme :-) hezké dna Romí

    OdpovědětVymazat
  3. Paráda! Pozor, je to hrozně návykové. Dozadu je možné přišít gumičku a pak se kytičky dají nosit ve vlasech na culíku. A nebo je možné je tavnou pistolí přilepit na širokou sponku. Ať se daří!

    OdpovědětVymazat
  4. mohla bych se zeptat, jak vypadá kytička, když se vypere? Chtěla bych jí našít na klobouček:-D

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji mnohokrát, to jsem přesně potřebovala!

    OdpovědětVymazat